Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát ,a cookie-kal  teszi kellemesebbé a böngészési élményt.
Termékek Menü

NEVIS Törőszita - 33cm / 3,4mm

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.475 Ft (1.949 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 5491
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Nevis
Nevis törőszita  33 cm -es átmérővel és 3,4 mm-es lyuk átmérővel.

Leírás és Paraméterek

Mire jó a törőszita? Vajon megéri ezzel bajlódni, tölteni a vízparton a drága horgászidőt az etetőanyag gyurkálásával egy magunkfajta horgásznak vagy meghagyjuk ezt a horgászeszközt a versenyzőknek?

Ennek az eszköznek a szerepe a kisebb távolságon történő úszós horgászatnál értékelődik fel (matcbotos és rakósbotos módszerek). Eredményességünket nagyban meghatározza az etetésünk pontossága és természetesen az, hogy a pontos etetést pontosan meg is tudjuk horgászni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kis területre etessünk és oda is juttassuk el a csalinkat. A pontos etetéshez egyszerűen az úszónkat tudjuk használni. Nézzünk ki egy adott irányt (ebben segíthet egy tereptárgy pl. egy szemközti fa) és állítsunk be egy fix távolságot. A távolság fixálásában segít egy zsinórjelölő filc. Egyszerűen dobjuk be egy kényelmes távolságra az úszónkat, feszítsük meg, süllyesszük le a zsinórt és jelöljük meg a zsinórt. Hagyjuk bent az úszót és oda dobáljuk az etetőanyagot. Majd a későbbiekben mindig húzzuk vissza az úszót a jelölésig.

Kisebb távolságon történő úszózáskor érdemes termetesebb gombócokban bejuttatni az etetőanyagot. Az etetőanyagot vízzel elkeverve törjük át a szitán többször is, ameddig az etetőanyag állaga egyenletes lesz. Ezután tehetünk bele szemes csalikat és élőcsalit (óvatosan adagoljuk nehogy az élőcsali „szétrúgja” a gombócot vízbeérkezés előtt).

Az etetőanyagot azért célszerű áttörni, mert e nélkül az etetőanyag állaga vagy nagyon kő-szerű lesz vagy szétesik a beérkezés előtt a gombóc. Amikor szétesik a pontosságunkból vesztünk, amikor meg kőszerű a gombóc, akkor nem bomlik szét a víz alatt és a gombócnak csak a széle illatozik, csak egy kis felületen csalogatja a bejuttatott gombóc a halakat. Amikor megfelelő állagú gombócot gyúrunk, akkor az egy szőnyegként, mint egy kisebb 50X50cm-es területen szétterül. Az élőanyag és esetleg egy kis angolmorzsa gyorsan odavonzza a kisebb halakat, a nagyokat pedig a gombócba gyúrt (esetleg később csúzlizott) szemestakarmány tartja helyben. Gombócolni csak a horgászat megkezdésekor érdemes.
 
A megfelelő állagú (jól gombócolható) etetőanyag gyúrásához tudnunk kell a megfelelő mennyiségű vizet - néhány etetőanyagon ezt feltünteti a gyártó - vagy pár horgászat alatt ki is lehet tapasztalni. Ilyenkor érdemes figyelni, hogy mennyi vizet öntöttünk az etetőanyaghoz (pl. egy kólásüvegen bejelölni). Másik hasznos tapasztalat lehet, hogy egy kisebb gombócot dobjunk a víz szélébe vagy egy tálkába és figyeljük, hogy mi történik. Addig kísérletezzünk, amíg a gombócok egyben bemennek és a víz alatt pedig a gombóc darabjaira (etetőanyag szemcsékre) bomlik.
 
NEVIS Törőszita - 33cm / 3,4mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: 4mm, NEVIS Törőszita - 33cm / 3
Facebook