Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát ,a cookie-kal  teszi kellemesebbé a böngészési élményt.
Termékek Menü

Penn Plax Cascade felkasztható külső szűrő 132 l -ig

Ár:
11.775 Ft (9.272 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4615
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Penn Plax

PENN PLAX CASCADE Hang-On Filter 150 540l/h 132l-ig.

Felakasztható külső szűrő .

Leírás és Paraméterek

Cascade Hang On - Power Filter

1. szűrőmédium cseréjéhez nyissa ki a szűrőt.

2. csatolja a szitát a hosszabbító cső végéhez.

3. a nyitott szűrőt helyezze az akváriumba, majd állítsa be a cső hosszát.

4. folyó víz alatt öblítse le a port az aktívszén tárolására szolgáló kazettáról.

5. az ábra szerint helyezze a kazettát a szűrőbe.

6. a szűrőtartályba töltsön annyi vizet, hogy a rotortető teljesen elmerüljön.

7. csatlakoztassa a tápegységhez. Ügyeljen, a biztonsági előírások betartására.

8. a vízátfolyás növelésével vagy csökkentésével szabályozható a vízáramlás erőssége. Hasznos a halak etetésénél.

Cserélje ki a cserélendő szűrőmédiumokat (carbon, zeolit) valamint a szűrőgyantát. Mossa át vagy cserélje ki a szűrővattát és a szivacsot. Figyelem a szivacson már megtelepedtek a hasznos baktériumok, melyeket meg kellene tartani, ezért a szivacsot akváriumvízben finoman nyomkodva öblítse át, így a lerakódásoktól megtisztul, de nem pusztulnak el a hasznos baktériumkolóniák. A szivacs tisztításához ne használjanak klóros vezetékes vizet, mert ez elpusztíthatja a hasznos baktériumokat

Hasznos tanácsok üzemeltetéshez és karbantartáshoz

Rendszeresen cserélje a cserélhető szűrőmédiumokat, különben eltömődnek. A csere gyakoriságát az akváriumban lévő körülmények befolyásolják. Akkor cserélje az aktív szenet újra, ha a víz nem tud szabadon átfolyni a szűrőmédiumra. Öblítse le a felgyülemlett szennyeződéseket a szűrőszivacsról és a kazettáról. A szivacs tisztításához ne használjanak klóros vezetékes vizet, mert ez elpusztíthatja a hasznos baktériumokat. A kazetta tisztításához használjon puha kefét. Soha ne alkalmazzon vegyi tisztítószereket. Ha a szivacstartó kazetta elhasználódott az kicserélhető, a kazettatartó keretet ne dobja ki, mert szükség lesz rá az új kazetta behelyezésekor.

Rotor és bemeneti cső - a rotort és a bemeneti csövet rendszeresen tisztítani kell. Kapcsolja le az elektromos hálózatról, és vegye ki az egész szűrőt. A motoregységet emelje ki (fordítsa ? fordulatot az óramutató járásával ellentétes irányba és húzza lefelé). A rotort és a szűrőkamrát puha kefével tisztítsa. A rotor kicserélendő, ha láthatóan elkopott (az akváriumban lévő ásványok miatt). Óvatosan rakja össze, tegye vissza a motort és a tömítőgyűrűt. Fordítsa vissza a " bezár" pozícióba. A csöveket szedje szét, puha kefével tisztítsa át.

- Soha ne kapcsolja be a szűrőt szárazon. A víz hűti a motort működés közben.

- Az akváriumban mindig tartsa a vízszintet azonos szinten.

- A szűrő semmilyen részét ne olajozza.

- Soha ne használjon vegyi tisztítószereket, mert ezek maradványaival árthat a halaknak.

Biztonsági előírások

Balesetek elkerülése érdekében alapvető biztonsági előírásokat be kell tartani

a) Figyelmesen olvassa és tartsa be az összes biztonsági előírást.

b) Elektromos árammal történő balesetek megelőzése érdekében, különös figyelmet fordítson a biztonságos működtetésre, mivel az akvárium "vizes" terület. A következőkben felsorolt esetben ne próbálkozzon saját-kezűleg a készülék javításával, hanem küldje szakszervizbe, vagy vonja ki a használatból!

1. ha a készülék vizes, ne nyúljon hozzá. Először áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a tápkábelt a dugóaljzatból). Abban az esetben, ha a készülék elektromos részei megnedvesednek, azonnal áramtalanítsa a készüléket!

2. ha a készülékből szökik a víz, azonnal kapcsolja le az el.áramról.

3. ha készülék azon részi vizesek, melyek nincsenek nedves környezetre kialakítva, a készüléknek biztosan nem kell áram alatt lennie.

4. ne használja a készüléket, ha sérült a tápkábel vagy a dugó, ha leesett vagy bármilyen más okból rongálódott meg.

5. Ügyeljen arra, hogy víz, nedvesség ne kerüljön a dugóaljzatba. Ennek érdekében az akváriumot és a szűrőtartályt a fal azonos oldalán helyezze el. A tápkábelen készítsen biztonsági hurkot, ezáltal megakadályozza, hogy az esetlegesen elfolyó víz a kábelen eljusson a dugóaljzatig. Abban az esetben, ha a kábel, a dugó esetleg a dugóaljzat is megnedvesedett a ne készüléket áramtalanítsa, kapcsolja ki a dugóaljzathoz tartozó biztosítékot. Csak ezután húzza ki a dugót a dugóaljzatból, majd ellenőrizze a víz jelenlétét.

c) A készülék szigorú felügyelete elkerülhetetlen, ha gyermekek közelében használják.

d) Égési sérülések elkerülése érdekében ne nyúljon a felforrósodó részekhez (fűtő, reflektor, égő és hasonlók).

e) A készüléket mindig kapcsolja le az elektromos hálózatról, ha nem használja, ha az akváriumba valamit belehelyez vagy ki vesz belőle, tisztításkor. A tápkábelt sose húzza ki a dugóaljzatból erőszakkal, fogja meg a dugót és óvatosan húzza ki.

f) A készüléket soha ne használja másra, mint az előírt célra. A gyártó által nem ajánlott, vagy árusított kiegészítők veszélyt jelenthetnek.

g) A készüléket ne kösse be és ne kapcsolja be fagypont alatt.

h) Bekapcsolás előtt győződjön meg arról, hogy a készülék az akváriumhoz helyesen van bekötve.

i) Figyelmesen olvassa és kövesse a bekötéssel kapcsolatos fontos utasításokat.

j) Hosszabbító kábel használata esetén, a hosszabbító kábelnek megfelelő azonósítóval kell rendelkeznie. A kisebb amper vagy watt teljesítményű hosszabbító kábel túlmelegedést okozhat. Figyelmet kell fordítani a hosszabbító kábel elhelyezésére is, így biztosítva hogy senki se botoljék meg benne.

Garancia

1. A termékre normál használat mellett a vásárlás dátumától számított 12 hónap garancia vonatkozik. Garancia a gyártási vagy anyaghibára érvényesíthető. A Penn-Plax dönt az ingyenes javításról vagy alkatrészcseréről.

2. Ha a készüléket postán küldi javíttatni, kérem a szűrőt gondosan becsomagolva, a kitöltött űrlapot (eredeti használati utasítás) és a vásárlást igazoló nyugtát mellékelve postázni. Postaköltséget a Penn-Plax fedezi. Nyugta felmutatása nélkül semmilyen javítás nem végezhető el. Garancia érvényesítéséhez kötelező a vásárlást igazoló nyugta és a garancialevél felmutatása.

3. Garancia nem terjed ki a hanyag és helytelen használatból eredő károkra és hibákra.

4. A Penn-Plax nem vállal felelősséget az állatokat ért esetleges károkért. Sem az eladó sem a gyártó nem vállal felelősséget az esetleges közvetlen vagy következményi károkért melyet a termék használata vagy használhatatlansága okozott. A készülékkel való visszaélések, a helytelen használatból eredő meghibásodások, balesetek kifejezetten kizártak a garanciából. Az egyes országok nem engedélyezik a garancia idejének korlátozását vagy nem teszik lehetővé a felelősség kizárását vagy korlátozását a véletlen vagy következményes károkért. A korlátozásnak nem kell Önre is vonatkoznia

Penn Plax Cascade felkasztható külső szűrő 132 l -ig

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!