Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát ,a cookie-kal  teszi kellemesebbé a böngészési élményt.
Termékek Menü

Promix Pop Up Pellet Fűszeres máj 8 mm / 20gr

Ár:
1.490 Ft (1.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 9593
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Promix

Feltűnő és rejtő színekben is

Egyedi, fogós aromák

Attraktorok

Tökéletes felhajtóerő

Precízen beállított aromakibocsátás

Nagyfokú horogállóság

Method módszerhez fejlesztve

Optimális 8mm-es méret

Kissé szabálytalan pellet forma

Leírás és Paraméterek

A Promix Pop Up pelletek fejlesztésekor az egyértelmű cél az volt, hogy szinte bármilyen helyzetre megoldást jelentsenek a palettán megtalálható ízek, és színek. Ennek nyomán a termékek egy igen hosszú fejlesztési és tesztelési perióduson mentek keresztül, hogy  a kezetekbe, vagy inkább a tüskétekre, vagy méginkább a halak szájába, már csak a legjobban működő, legfogósabb csalik kerüljenek.

A sokoldalúan, mégis egyszerűen használható csali egyik kulcsa, a felhajtóerő. Ez okozta talán a legnagyobb fejtörést. A csali végső formájában ez úgy lett beállítva, hogy egy 7-es normál tüske, illetve egy közepesen vastag 14-es horog használatánál már csak a tüskét emeli fel, a horog éppen karcolja a mederfeneket. Ez a csalifelkínálás az, amely a legtöbb esetben eredményes. Ennek ellenére vannak olyan szituációk, ahol a tüske mellett a horgot is el kell emelni a fenékről. Erre is megoldást jelent a csali, hiszen egy fine tüskével, és egy vékonyabb húsú horoggal kombinálva, már elemelkedik a fenéktől. Így tehát nem kell faragni, nem kell ólmozni, mindössze a megfelelő horog és tüske kombinációját alkalmazva tökéletes csalifelkínálást tesz lehetővé.

A felhajtóerő mellett vitathatatlanul a színek és az aromák bírnak a legnagyobb hangsúllyal. A palettán a legintenzívebb fluo színek mellett, amelyek a víz alatti legkevesebb szűrt fényt összegyűjtve is szinte ragyognak, felkeltve ezzel a mohóbb halak kíváncsiságát, helyet kaptak a rejtőzködő, mederfenékbe simuló természetesebb színek is, amikkel a kristáytiszta vizekben élő, esetleg óvatosan táplálkozó halakat is be lehet csapni. Az aromák tekintetében is igyekeztünk elrugaszkodni kicsit a megszokott mederből. Ennek eredményeképp különleges, hatékony, kiélezett helyzetekben is remekül bevált ízeket találhattok nálunk. Ezek a vízbe érve azonnal elkezdenek kiáramlani a csaliból, egyenesen a horoghoz vezetve a környéken lévő halakat.

A csalik mindegyikénél az aromák mellett különféle extra attraktorokat is használtunk, ilyenek például az édesítőszerek, aminosavak, különleges savak, olajok, amik mind-mind tovább növelik a hatékonyságot.

Használat

  1. Legkönnyebb felkínálási módja, ha 10mm-es vagy 7mm-es csalitüskére tűzöd. Ezzel, - ha megfelelő méretű és súlyú horgot választasz hozzá, - egy balanszírozott csalit kapsz, ami a tüskét megemeli, viszont a horgot nem, így tökéletes súlyozást biztosítva ahhoz, hogy a hal a legkisebb szippantással megszerezze.
  2. Vízbe érve azonnal oldódni kezd, aromája gyorsan szétterjed a csali körül.
  3. A csali aromája mellett a színek jelentősége is kiemelkedő lehet. Váltogasd bátran a csalit addig, amíg a lehető legtöbb kapást el nem éred. Ha valamelyikre megáll a kapás, próbáld ki a következőt, biztosan újra eredményes leszel.
  4. Különböző amino spray-kel, aromacseppekkel még tovább javíthatod a csali fogósságát. Az aromát úgy csepegtesd, hogy a method kosárban lévő etetőanyagra kerüljön a java, de a csali se maradjon ki ;)

Hasznos tippek

  1. Nagyon sok kínlódást, és lassabb horgászatot okoz, ha egy csali túl nagy felhajtóerővel bír. Sok egyébként kiváló csali esetén szembesültem azzal, hogy nem lehet egyszerűen használni. Súlyozni, vagy faragni kellett őket ahhoz, hogy megfelelően balanszírozott legyen, sok időt elvéve ezzel a horgászatból. Ez a bojli megkímél ettől a bosszúságtól, csak tüskére tűzöm, és tudom, hogy úgy áll a vízben, ahogy kell. A tüskét megemeli, a horog hegye pedig a feneket karcolja. Egyszerűen tökéletes.
  2. Method módszerhez verhetetlen, többféle horog és tüske használatát is lehetővé teszi, ezzel is szélesítve a lehetőségek tárházát.
  3. Versenyeken is sokat használom, egyrészt rengeteg halat ad, másrészt rengeteg időt spórolok a használatával. Elég feltűzni, és biztos lehetek benne, hogy úgy viselkedik a vízben, ahogy kell.

 

Promix Pop Up Pellet Fűszeres máj 8 mm / 20gr

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!