Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát ,a cookie-kal  teszi kellemesebbé a böngészési élményt.
Termékek Menü

Fypryst Combo kullancs -és bolhaírtó csepp macskáknak és vadászgörénynek 0,50 ml

Ár:
2.550 Ft (2.008 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 6358
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Fypryst

Kullancs -és bolhaírtó csepp macskáknak és vadászgörénynek

Hatóanyagok: Fipronil,  S-metoprén.
Célállat fajok: Macska, vadászgörény.

Leírás és Paraméterek

Jav.:
Macskák esetében: Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.
Bolhák (Ctenocephalides fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított. 
Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
Szőrtetvek (Felicola subrostratus) elleni hatás.
Vadászgörények esetében: Bolhafertőzés önmagában vagy ehhez társuló kullancsfertőzés kezelésére.
Bolhák (Ctenocephalides fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás). 
Kullancsok (Ixodes ricinus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
Ellenjav.: Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.
Mellékhat. :Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Adagolás és alkalmazási mód: 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie. 

Az alkalmazás módja:

  1. Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
  2. Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
  3. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.
Fypryst Combo kullancs -és bolhaírtó csepp macskáknak és vadászgörénynek 0,50 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!